Grote belangstelling voor kleine huisjes

01 augustus 2016 02u38

GENT Tiny House Belgium hield afgelopen zaterdag een geslaagde opendeurdag in haar ateliers in Drongen en stelde meteen haar ambities voor de komende jaren voor. Ruim 600 bezoekers bezochten het atelier van de jonge bouwheer Louis De Keyser.


De ontwerper vond inspiratie bij kleine ecologische houten huizen in de Verenigde Staten, waar deze manier van wonen een groot succes is. “Met Tiny House Belgium willen we aantonen dat kleiner wonen echt veel mogelijkheden biedt”, weet De Keyser. “In Gent willen we een vennootschap oprichten en een stuk grond aankopen. Daar willen we een 20-tal Tiny Houses bouwen en er met een gemeenschappelijke zonne-installatie een ecologische gemeenschap oprichten. Maar we willen er ook zeven woningen reserveren voor vluchtelingen. We vinden het belangrijk dat zij een plaats krijgen in onze maatschappij. Integratie zal immers niet gebeuren door hen in centra weg te stoppen maar door hen op te nemen in ons leven en te begeleiden in ons land”, aldus Louis. De belangstelling is er alvast. “We hopen nu een partner te vinden die dit project wil trekken. Het idee om kleiner te wonen, zonder vast te hangen aan een dure investering of aflossing, heeft alvast een voedingsbodem in Gent”, weet ook vader Jan De Keyser. Voor amper 35.000 euro bouwt het bedrijfje een volwaardige en kleine maar verplaatsbare woning. (DVL)

Louis De KeyserComment